Over ons

Ons koor

New Achord is een vrouwenbarbershopkoor. Momenteel hebben we 16 enthousiaste leden uit Harderwijk en omstreken. We zijn in 1991 opgericht en hebben in de loop der tijd een flinke ervaring opgedaan met de barbershop zangstijl. Begrippen die ons koor kenmerken zijn: gezellig (voor en na het zingen en tijdens de pauze praten we altijd lekker bij), open (wat inhoudt dat ook nieuwe leden zich snel welkom voelen), divers (we hebben als koorleden verschillende achtergronden en verschillende leeftijden), gezond ambitieus (we streven ernaar om zo goed mogelijk te worden binnen onze mogelijkheden)

We treden regelmatig op bij diverse evenementen. Ook onze optredens kenmerken zich door gezelligheid en kwaliteit. Wanneer dat gewenst is, zullen we ook zeker nog een praatje maken met de gasten en zullen we informeel na ons optreden nog wat zingen (afterglowen in barbershoptermen). Ons repertoire bestaat uit verschillende songs over diverse onderwerpen (zie daarvoor onze Repertoire-pagina).

Barbershopsinging
Barbershopsinging is een muziekstijl die ontstaan is aan het eind van de negentiende eeuw in Amerika. Begonnen tijdens het wachten bij de barbier is het langzaamaan uitgegroeid tot een vorm van zingen die wereldwijd beoefend wordt. Barbershopsinging is altijd vierstemmig en zonder begeleiding van instrumenten – dus a cappella.

De barbershopstyle heeft zijn eigen specifieke accoorden en is daarom niet te vergelijken met welke andere muziekstijl ook. Omdat expressie een belangrijk onderdeel van deze muziekvorm is, is het voor het publiek heel aantrekkelijk. Het vraagt van de zanger wel heel wat discipline, concentratie en flexibiliteit. Maar de enthousiaste reacties van het publiek maken die inspanningen meer dan waard.

Dirigent.

Wij staan sinds kort onder leiding van Didier van Someren. Een jonge, ambitieuze en uiterst muzikale dirigent.


New Achord